Normal 88a9d41d679772c3745c612ca3f1cc353ddb324a

DEXA Body Scan in samenwerking met Preventimed

04 februari 2016 13:39

Hallo vrienden!

Om onze trainingsvorderingen te kunnen volgen, hebben we via Preventiemed de mogelijkheid gekregen om een DEXA body scan te ondergaan.

Daar waar weegschalen die vetpercentage meten of huidplooimetingen afhankelijk zijn van vele factoren, om enigszins betrouwbaar te zijn, is een DEXA-scan een uitermate betrouwbare meetmethode voor het meten en bijhouden van je lichaamssamenstelling.

De scan meet met behulp van heeeeel weinig röntgenstralen je vet- en vetvrije massa. Per lichaamsdeel (romp, armen, benen, hoofd) krijg je zo een precies overzicht van je vetverdeling, botmassa en hoeveelheid spier.

Deze meting geeft bij volwassenen een inzicht in het risico op hart- en vaatziekten en biedt voor sporters en niet-sporters een fantastische manier om je gezondheid en trainingsprogressie bij te houden!

We liggen als team prima op schema, we beginnen fit te worden. Hoewel het dus met ons vetpercentage prima gesteld is, zijn we natuurlijk erg benieuwd wat we bereikt hebben over 3 maanden.

Wil je meer weten over de DEXA-scan, neem dan even contact op met Rick (dan laten wij intussen dat stukje taart, dat er nu als extra procenten uitziet, even staan).

 

Sportieve groet!

Team Iron Viking 2016