Iron Viking 2016

The Road to the Iron Viking 2016
van totaal € 2.500 (110%)
Team is afgesloten

Hallo vrienden!

Welkom op onze teampagina van het Jeugdsportfonds Amsterdam. Wij zijn op weg naar de grootste, sportieve prestatie van ons leven. Wij zijn op weg om Iron Vikings te worden! Dank je, dat je even aandacht wilt besteden aan dit verhaal, dat belangrijk is voor ons.

De Iron Viking is een obstakelrun van 42 kilometer en meer dan 100 obstakels, in de heuvels van Spaarnwoude. Op 21 mei 2016 gaan Max, Mikel, Steef, Jasper en Rick deze race tegen onszelf en de elementen finishen(!). Omdat deze survivalmarathon nogal een fysieke uitdaging is, zijn wij als team sinds najaar 2015 keihard aan het trainen. Onze drijfveren en fysieke, conditionele en mentale vorderingen op onze weg naar de finish, willen we graag met je delen.

Sporten is onze grote passie. Het is een van de belangrijkste uitlaatkleppen in ons drukke leven, het geeft ons de energie om door te gaan. Daarbij vereisen teamsport en, in het bijzonder, onze obstakelsport samenwerking en aanpassings- en doorzettingsvermogen. Samen deze uitdaging uitgaan, geeft ons de kracht om boven onszelf uit te stijgen.

Dit gevoel en het ontwikkelen van deze eigenschappen streven wij in alle aspecten van ons leven na. Wij zijn dan ook sterk van mening, dat (team)sport een essentiële bijdrage levert aan sociale ontwikkeling en zelfontplooiing, met name voor kinderen.
Het is schrijnend en tegelijkertijd uitdagend, dat er een groot aantal kinderen in Nederland, niet de financiële middelen hebben om sportcontributie, sportkleding, of een AA'tje in de kantine kunnen betalen. Hoewel je ook zonder uitgaven kunt sporten, vinden wij dat een clubgevoel, sportfaciliteiten en goed materiaal onmisbaar zijn in het duurzaam beoefenen van sport, beter worden in sport en de sociale functie die sport heeft.

Wij zijn opgegroeid met (team)sport. Wij zijn dankbaar gezond en rijk genoeg om onze sport naar hartenlust te kunnen beoefenen. Onze boodschap is simpel: Dit verdient iedereen.

Wij zien in dit project, naast het verleggen van onze eigen grenzen, een belangrijke kans om sporten mogelijk te maken voor kinderen, wiens ouders/verzorgers het niet kunnen betalen. Dus voor die kinderen trainen, racen en finishen wij.
Zeven maanden, 42 kilometer en 100+ obstakels lang.
En wij hebben daarbij jouw support en hulp nodig. Ga met ons de uitdaging aan.

Als wij, door onze gezamenlijke inspanning, kinderen de voldoening van een goeie training, wedstrijd of teamprestatie kunnen laten voelen, dan hebben we pas echt onze grenzen verlegd.

We rekenen op jullie!

Dank voor de steun!

Sportieve groet,

Max Kamphuis
Mikel Hoppenbrouwers
Steef van Kuijen
Jasper van Kuijen
Rick van den Helder

Team Iron Viking 2016