Girotary 2015

Bob Dijksma

( Lid van team: GiRotary 2015 )

Normal ff5bf52e018fb68984a2818b7ae3cadc19fbb8ba
van totaal € 500 (87%)

Ik ben lid van Rotaryclub Oranjewoud-Heerenveen en wij fietsen van 20 t/m 23 mei van Ascoli naar Rome. Voor het volbrengen van deze tocht vraag ik je om mij te sponsoren ten behoeve van het Jeugdsportfonds Fryslân. Deze tocht en het team (van 17 fiets(st)ers) hebben we GiRotary 2015 genoemd.

Waarom doe ik mee?

Eigenlijk ben ik niet een echte actieve (race-) fietser. Allesbehalve zelfs. Met name de sporten waar een balletje bij te pas komt hebben mijn voorkeur. Een duursporter ben ik nooit geweest. Des te groter is de uitdaging om in Italië een aantal serieuze cols te beklimmen voor een goed doel.  Het vergt natuurlijk wel de nodige training, maar ik hoop deze tocht met name op karakter te kunnen volbrengen. Om dit gezamenlijk met een groep leuke mensen te doen stimuleert natuurlijk enorm.  Ik kijk er met name naar uit om met z’n allen af te zien en met z’n allen het uiteindelijke doel; Rome, te bereiken.

Mijn motivatie voor het Jeugdsportfonds

Ik vind dat ieder kind de gelegenheid zou moeten hebben om te sporten. Van sporten wordt je fit, sporten geeft je energie en sporten is leuk. Het Jeugdsportfonds zorgt ervoor dat een tekort aan financiën geen reden is voor een vader of moeder om zijn of haar kind te laten sporten. Dat vind ik een enorm goed doel. Het Jeugdsportfonds maakt de sportcontributie direct over naar de sportvereniging zodat er zekerheid is dat het geld goed besteed wordt. Dat vind ik ook heel belangrijk.